Bloggnorge.com // Den Globale Virkelighet
Start blogg

Den Globale Virkelighet

Den nye hverdag!

Fra Bred Forlik til Det Store Forlis?

Kategori: Økonomi | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 2. november , 2015 kl. 14:39

218 000 IMMIGRANTER ankom europas yttergrense i oktober i år. Det tilsvarer 54 500 per uke. Det kan som sammligning nevnes at for hele 2014 ankom 274 000 immigranter til Europa. Det vi nå ser er begynnelsen på første akt. Ungarske myndigheter hevder at 35 millioner mennesker er på vei. De aller fleste vil til Nord Europa; spesielt Tyskland, Sverige og Norge.

DENNE ENORME immigrant bølgen som nå tar Europa med storm har fått våre folkevalgte til å gå i alle retninger. Senterpartiet som alltid har vært ett verdikonservativt parti, med unntak under den Rød-Grønne samarbeidsregjeringen, ba mandag den 26 oktober om ett «Bredt Forlik».
Kort tid etter kom reaksjonene på dette blant andre fra opposisjonspartiene SV og AP. Begge støtter SP sitt forslag men ikke ordet «Bred», for som SVs
 Bård Vegar Solhjell uttaler «Kun forlik hvis det ikke føres FRP politikk».

KORT TID ETTER melder NRK følgende: «Fremskrittspartiet bør ikke få innflytelse når Stortinget skal bestemme hvordan Norge skal takle den pågående strømmen av asylsøkere, mener Kjell Magne Bondevik. Bondevik mener FrP bør settes på sidelinjen når asylregningen behandles i Stortinget.»
Tonen er satt. Forliket skal ikke inkludere regjeringspartiet FRP. Bondevik får støtte av stort flertall av partiets fylkesledere. Hele 10 av 11 fylkesledere mener at KRF skal bryte med regjeringen og KRF inngåtte avtaler rett etter stortingsvalget 2013.

VENSTRE ER KRASS. Kravene er satt, mens stien tråkkes opp. Som V sin leder Trine Grand Skeie uttaler til Dagbladet: «Vi må ta alvoret innover oss at det blir krevende å håndtere flyktningene og vi må være kreative i løsningene framover». Og forsetter i samme stil og med tyngde : «Og vi må få dem i arbeide fra dag èn». Dette er svært interessant i en tid med høy og stigende arbeidsledighet blant landets borgere, en uførereform hvor uføre skal ut i arbeide, arbeidsplikt for de på sosialtrygd samtidig som det innføres arbeidsplikt etter 8 ukers sykemelding i Oslo. Det er åpenbart at egne borgere ikke lenger har første prioritet hos lederen for Venstre.

VIL REGJERINGEN falle eller vil FRP gå i fra løve til struts i møte partiene som vil fryse partiet ute? Det gjenstår å se, men det som er helt klart er at regjeringen er under enormt press. Som det eneste partiet på Det Norske Storting som har vært innvandringskritisk, så er det usedvandlig tyst om hvordan man skal håndtere den nye hverdag for nordmenn i møte med tusener som ankommer hver måned.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.